Un atac aerian al coaliţiei coordonate de Arabia Saudită a lovit un spital operat de organizaţia umanitară Medici fără Frontiere (MSF) în nordul Yemenului, în urma căruia au decedat cel puţin 11 persoane, iar 19 au fost rănite, transmite Reuters online.

"Locaţia spitalului era bine cunoscută, iar coordonatele GPS ale spitalului au fost, în mod repetat, împărtăşite cu toate părţile implicate în conflict, inclusiv coaliţia coordonată de Arabia Saudită," se afirmă într-un comunicat al organizaţiei.

"Acesta este cel de-al patrulea atac împotriva unui centru al MSF în mai puţin de 12 luni," se mai precizează în comunicat.

Printre victime se numără şi un membru al organizaţiei umanitare.

Un martor, aflat în apropierea locului unde a avut loc atacul din districtul Abs al provinciei Hajja, a declarat pentru Reuters că medicii nu au putut evacua imediat răniţii deoarece avioanele de luptă au continuat să zboare deasupra zonei, iar echipajele de intervenţie s-au temut că ar putea urma mai multe atacuri.

Atacurile aeriene au provocat numeroase victime din rândul populaţiei civile în Yemen, după ce, în martie 2015, o coaliţie de state arabe coordonate de Arabia Saudită a început operaţiunile militare împotriva rebelilor houthi, care sunt sprijiniţi de Iran.