Manifestările împotriva tsunami-ului de migranţi devin tot mai dese în Germania. Cel mai recent incident s-a petrecut în estul ţării, unde un centru a luat foc. Mai mulţi localnici au aplaudat momentele în care flăcările distrugeau acoperişul clădirii, în timp ce unii dintre ei au încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul. Potrivit primelor informaţii, incendiul ar fi fost provocat.

Incendiul a izbucnit în toiul nopţii la acoperişul centrului de refugiaţi din Saxonia care ar urma să adăpostească zeci de oameni. Nimeni nu era în clădire în acel moment, fiindcă nu a fost încă deschisă. Erau însă mai mulţi germani care se bucurau de incident. Trei dintre ei au fost reţinuţi.

„La faţa locului erau mai mulţi oameni, unii dintre ei tineri şi băuţi. Strigau la poliţişti şi pompieri şi unii păreau fericiţi că această clădire era în flăcări şi nu va mai găzdui refugiaţi prea curând”, spune Thomas Knaut, purtător de cuvânt al poliţiei.

Atitudinea tinerilor a fost criticată şi de oficialii de la Berlin.

Cu doar câteva zile în urmă, tot în estul Germaniei, o sută de germani au blocat accesul mai multor autocare cu migranţi către un centru de primire.