O nouă zi de proteste ale opoziţiei, la Kiev. Adversarii preşedintelui Viktor Ianukovici s-au mobilizat astăzi pentru un miting de amploare, la o zi după ce liderii opoziţiei au obţinut sprijinul verbal al puterilor occidentale. Manifestanţii sunt hotărâţi să nu plece din Piaţa Independenţei până când preşedintele Ucrainei nu renunţă la putere. În acest timp, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut omologului său ucrainean să nu implice armata împotriva manifestanţilor.

„Oamenii nu vor pleca. Eu nu voi pleca până când autorităţile nu vor fi schimbate. Şi sunt mii de oameni ca mine. Voi sta până la sfârşit”, spune un protestatar.Demonstranţii cer plecarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici şi revenirea la Constituţia din 2004.

Traian Băsescu a spus că puterea de la Kiev ar face o imensă greşeală dacă armata va fi scoasă pe străzi.„Dezastrul în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină armata pentru a calma situaţia. Fac un apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi”, a spus el.

Declaraţia lui Traian Băsescu vine după ce opoziţia ucraineană i-a avertizat pe europeni cu privire la o intervenţie foarte probabilă a armatei împotriva manifestanţilor de la Kiev.