Un Boeing 777 al companiei Emirates care venea din India a luat foc imediat ce a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Dubai. Biroul de presă al guvernului din Dubai a anunţat pe Twitter că toţi pasagerii avionului au fost evacuaţi în siguranţă şi că nu s-au înregistrat răniţi. Compania Emirates vorbeşte despre un “accident” pe aeroportul din Dubai petrecut la ora 11.45, ora României.

Compania Emirates a informat că la bordul avionului se aflau 275 de persoane. “Prioritatea noastra este siguranţa celor implicaţi”, se arată pe contul Twitter al Emirates.

Avionul venea din Trivandrum, India, cu destinaţia Dubai. Echipajul a solicitat o aterizare de urgenţă, din cauza unor probleme tehnice.

“Focul a început să se extindă rapid până la sosirea maşinilor de pompieri, întreaga jumătate superioară era în flăcări”, spune unul din jurnaliştii NBC care se afla pe aeroportul din Dubai. Fotografiile făcute de cei aflaţi la aeroport arată avionul înclinat pe aripa dreapta scoţând un fum negru. Jurnalistul NBC spune ca flăcările au izbucnit în parte din spate a avionului şi că pompierii au reuşit sa localizeze incendiul după 15-20 de minute.

Informaţiile neoficiale arată că este vorba despre un Boeing 777-300 care a fost cumpărat în 2003 de compania Emirates. Aterizările şi decolarile pe aeroportul din Dubai au fost anulate.