Zeci de obiecte de patrimoniu, printre care arme, săbii, baionete şi posibile sarcofage, toate susceptibile a face parte din patrimoniul naţional, au fost găsite de poliţiştii din Timiş în locuinţa unui timişorean, în urma unei percheziţii făcute vineri, bărbatul urmând să fie audiat în acest caz.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au făcut o percheziţie în Timişoara, la locuinţa unui bărbat în vârstă de 44 de ani, anunţă MEDIAFAX.

În urma percheziţiei, poliţiştii au găsit 28 de arme, 14 săbii, trei baionete, o coloană votivă romană, patru pietre de râşniţe şi şase posibile sarcofage romane, toate fiind susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional.

Bunurile descoperite au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, urmând să fie supuse expertizei arheologice.

Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit pentru infracţiuni de spălare de bani, furt calificat, însuşirea bunului găsit şi efectuarea de lucrări care pot afecta situri arheologice.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

La percheziţie au participat reprezentanţi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş şi Muzeului Banatului din Timişoara.