Gigantul de internet american Google intenţionează ca, de la 11 noiembrie, să folosească datele personale ale utilizatorilor săi în scopuri comerciale.

Conform sursei citate, Google va folosi numele şi fotografiile internauţilor şi comentariile făcute de aceştia la anumite produse în scopuri publicitare şi comerciale, informează mediafax, citând  dailymail.co.uk. Google va schimba termenii şi condiţiile de utilizare începând din data de 11 noiembrie, însă modificările îi vor afecta pe utilizatorii reţelei de socializare Google+.

De asemenea, comentariile utilizatorilor privind restaurantele, magazinele şi produsele, dar şi muzica şi alt tip de conţinut cumpărat de la retailerul online Google Play vor putea să fie folosite în reclamele care le sunt prezentate prietenilor sau persoanelor cu care userii sunt în legătură, atunci când aceştia caută pe Google diverse lucruri.

Demersul Google este similar celui făcut în luna august de reţeaua de socializare Facebook. Atunci, mai multe organizaţii care luptă pentru protejarea libertăţii pe internet şi-au exprimat îngrijorarea, într-o scrisoare transmisă autorităţilor americane, cu privire la faptul că Facebook foloseşte în scopuri publicitare datele personale ale utilizatorilor reţelei, fără a avea acordul acestora.