Judecătorii decid marţi soarta omului de afaceri Adrian Sârbu, reţinut luni seara pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General. Directorul general al agenţiei de ştiri Mediafax Group este cercetat într-un dosar de spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală. Prejudiciul din dosar depăşeşte 5 milioane de euro.

Adrian Sârbu a fost adus la Parchetul General cu mandat, deşi avea citaţie pentru marţi dimineaţă.

Sunt trei cazuri în care procurorii îşi pot schimba strategia: dacă au informatii că inculpatul planuieşte să părăsească ţara, să distrugă documente sau să influenţeze martorii din dosar. După două ore de audieri, procurorul a emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore.

Fostul patron al trustului Media Pro este acuzat de spălare de bani, infracţiune pedepsită cu până la 10 de ani de închisoare şi instigare la evaziune fiscală. 11 persoane au fost arestate preventiv, anul trecut, în dosarul Mediafax şi trei sunt încă în arest. Celelalte l-au denunţat pe Adrian Sârbu.

Potrivit procurorilor, grupul Mediafax a încheiat contracte cu mai multe firme fantomă pentru a evita plata taxelor către stat. În fiecare lună, angajaţii erau determinaţi să semneze contracte de cesiune a drepturilor de autor cu aceste societăţi comerciale.

Judecătorii decid marţi soarta omului de afaceri Adrian Sârbu, reţinut luni seara pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General. Directorul general al agenţiei de ştiri Mediafax Group este cercetat într-un dosar de spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală. Prejudiciul din dosar depăşeşte 5 milioane de euro. - See more at: http://stiri.tvr.ro/adrian-sarbu-va-fi-dus-marti-in-instanta-cu-propunere-de-arestare-preventiva_56028.html#sthash.5QYoQw1R.dpuf