Un iaht în care se aflau doi bărbaţi s-a izbit, sâmbătă seară, de un dig în apropierea Portului Tomis, apoi s-a răsturnat în mare, pasagerii reuşind să se salveze, iar ambarcaţiunea fiind ulterior recuperată şi adusă la mal.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, sâmbătă seară, un iaht în care se aflau două persoane a rămas fără motor în apropierea Portului turistic Tomis din Constanţa, ambarcaţiunea fiind luată de curenţi şi izbindu-se de un dig.

Unul dintre pasageri a reuşit să se salveze sărind pe dig, de unde a fost preluat de angajaţii unei terase din zonă, iar celălalt a fost recuperat de o ambarcaţiune civilă care se afla în apropiere.

Ulterior, iahtul s-a răsturnat şi a început se scufunde, ambarcaţiunea fiind recuperată dintre stabilopozi de o navă a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare şi adusă în Portul Tomis.

Autorităţile portuare au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc incidentul.