Jucătoarea de tenis Simona Halep, nr. 7 mondial de lunea viitoare, a primit carnetul de maestru emerit al sportului şi Trofeul naţional pentru sport din partea ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, cu prilejul unui moment festiv la sediul MTS, potrivit Agerpres.  

Simona Halep, câştigătoare a şapte turnee WTA, ultimul la Doha pe 16 februarie, a spus că va juca mereu pentru România şi va încerca să aducă bucurie românilor. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor din România care mă susţin întotdeauna. La Doha a fost un turneu deosebit pentru mine, pentru că au fost mulţi români în tribune şi m-au susţinut foarte mult. Mă bucur că pot să aduc bucurii românilor, acestei ţări, să aduc realizări, nişte titluri foarte importante. Mă bucur că fac asta pentru sport, pentru tenis mai ales, care este foarte frumos. Mulţumesc tuturor şi sper că mă veţi susţine şi în continuare, chiar dacă vor fi nişte momente mai grele sau mai bune“', a spus Halep. Simona a precizat că are doar o inflamaţie la tendonul drept al lui Ahile şi va reveni în circuitul WTA la Indian Wells, care începe pe 5 martie.

Ministrul Bănicioiu a precizat că la propunerea FR de Tenis şi după consultarea cu secretarul de stat Carmen Tocală i-a acordat jucătoarei titlul de maestru emerit al sportului. La acest titlu s-a adăugat Trofeul naţional pentru sport, o cupă impozantă.