Clubul Bamboo avea, din 2009, un aviz pentru securitate la incendiu, însă nu deţinea şi autorizaţie în acest sens, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, care a precizat că localul nu a solicitat o astfel de autorizaţie. Vasile a mai spus că clubul a fost amendat de ISU de mai multe ori, ultima dată în nnoiembrie 2016, dar neregulile constatate "nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii clubului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a spus că avizul de securitate la incendiu pentru Clubul Bamboo a fost solicitat în anul 2009 şi, întrucât se respectau normele de apărare împotriva incendiilor prevăzute în plan, a fost emis acest aviz de securitate la incendiu, însă nu există şi autorizaţie.

"Din momentul în care se acordă avizul de securitate la incendiu, investitorul poate începe lucrările de construire a imobilului. Ulterior, la finalizarea acesto lucrări, investitorul este obligat să solicite autorizaţia de securitate la incendiu care să confirme faptul că ceea ce a prezentat şi plan a şi pus în practică ulterior şi se face în baza unei recepţii. La această recepţie, participă un reprezentat al ISU care certifică faptul că ceea ce este prezentat iniţial în aviz s-a materializat în practică şi implicit sunt respoectate normele de apărare împotriva incendiilor. La momentul respectiv, se eliberează autorizaţia de securitate la incendiu. Ulterior, era obligţia investitorului să solicite o autorizaţie de securitate la incendiu, până la punerea în exploatare a acestui imobil, lucru care nu s-a întâmplat", a spus reprezentantul ISU.

El a precizat că pe parcursul ultimilor ani au fost făcute mai multe verificări şi aplicate amenzi administratorilor clubului.

Astfel, în 25 mai 2015 au fost aplicate două amenzi în cuantum de 5.500 de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, iar în 13-20 noiembrie 2015 au fost date două amenzi în cuantum de 15.000 de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

De asemenea, în noiembrie 2016 clubului i-a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 de lei pentru blocarea căilor de evacuare.

Întrebat dacă ISU avea posibilitatea să închisă clubul pentru nerespectarea normelor, Daniel Vasile a spus că neregulile constatate nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii Clubului Bamboo.

"Controalele pe care le-am desfăşurat începând din noiembrie 2015, de când a intrat în vigoare HG 915 (din 2015) care permite pompierilor să închidă sau să suspende cu caracter temporar activitatea unor operatori economici, de la momentul respectiv, pe durata controalelor pe care le-am efectuat deficienţele pe care le-am constatat nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii. Cele pe care vi le-am prezentat nu pot constitui, potrivit hotărârii 915, temei pentru închiderea activităţii", a spus Daniel Vasile.