Informaţii interceptate de agenţi americani şi britanici sugerează că la bordul avionului rusesc prăbuşit sâmbătă în Sinaiul egiptean ar fi putut fi amplasată o bombă, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului britanic The Times, citată de AFP.

Această informaţie a fost obţinută în cursul unei operaţiuni comune a serviciilor de spionaj americane şi britanice, care 'utilizau sateliţi pentru a detecta comunicaţii electronice' între membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria şi în Egipt, explică ziarul britanic fără a-şi preciza sursa.

'Tonul şi conţinutul mesajelor i-au convins pe analişti că un pasager sau un membru al personalului la sol al aeroportului a plasat o bombă la bordul avionului', afirmă cotidianul.

O purtătoare de cuvânt a premierului britanic David Cameron a refuzat să comenteze informaţiile din Times: 'Nu vom intra în detalii asupra problemelor serviciilor de informaţii', a declarat ea.

Liderii american Barack Obama şi britanic David Cameron au evocat deschis joi ipoteza existenţei unei bombe la bordul avionului rusesc care s-a prăbuşit sâmbătă în Egipt, în deşertul Sinai, făcând 224 de morţi. Moscova şi Cairo au estimat însă că acestea ar fi speculaţii.

AGERPRES