În telegrama trimisă, liderul de la Kremlin i-a spus lui Donald Trump că dialogul dintre Moscova şi Washington va fi în interesul ambelor ţări, anunţă RIA Novosti.

„Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că cele două părţi vor conlucra pentru restabilirea relaţiilor ruso-americane, în prezent aflate în criză, şi de asemenea pentru rezolvarea unor chestiuni internaţionale urgente şi pentru căutarea unor răspunsuri eficiente la provocări la adresa securităţii globale”, se arată într-un comunicat al Kremlinului. 

Anterior, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse (camera inferioară a Parlamentului rus) declara că Moscova speră într-un dialog mai constructiv cu Statele Unite, odată cu alegerea noului preşedinte, relatează agenţia Tass.

Viaceslav Volodin, un colaborator apropiat al lui Vladimir Putin, a mai declarat că Parlamentul va saluta orice paşi în această direcţie.

În campania electorală, Donald Trump a fost acuzat că îl admiră pe Vladimir Putin şi are poziţii mult prea îngăduitoare faţă de Moscova.

Digi 24