Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri pentru AGERPRES că raportul preliminar în cazul profesorului de sport de Şcoala 164 arată că acesta a recunoscut că a făcut fotografii în vestiarul care ducea spre toaleta unităţii de învăţământ pentru "a-i disciplina pe elevi".

"Raportul preliminar arată că domnul profesor ar fi recunoscut că a făcut fotografii în vestiarul dinspre baie şi că voia să folosească acele fotografii pentru a-i disciplina pe elevi. O explicaţie cel puţin surprinzătoare", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, conform informaţiilor reieşite în urma primelor verificări, ar mai fi fost depusă o sesizare la conducerea şcolii, dar fără ca reprezentanţii unităţii de învăţământ să ia vreo măsură împotriva cadrului didactic în cauză.

"Conform primelor informaţii a reieşit că trebuie să mai verificăm un aspect: deşi au avut sesizări conducerea şcolii nu a făcut absolut nimic până nu a venit Corpul de control. Va trebui să vedem de ce conducerea şcolii nu a luat măsuri manageriale cel puţin, dacă nu disciplinare, în această situaţie", a adăugat ministrul.

El a precizat că profesorul de sport riscă desfacerea contractului de muncă dacă ancheta va dovedi că este vinovat.

"Profesorul riscă desfacerea contractului de muncă pe partea de competenţe ale Ministerului Educaţiei, însă în paralel există şi o sesizare depusă la Poliţie şi pe acest palier sigur că există şi alte sancţiuni. Pe partea de competenţă a Ministerului Educaţiei, Legea educaţiei prevede că sancţiunea maximă este desfacerea contractului de muncă", a explicat ministrul Câmpeanu.

ISMB a primit o sesizare din partea unui părinte, conform căreia un profesor de sport de la Şcoala 164 ar fi intrat în vestiarul care ducea spre toaleta unităţii de învăţământ şi ar fi fotografiat trei eleve.