Un feribot chinez s-a scufundat luni seară cu peste 450 de persoane la bord în fluviul Yangtze, a anunţat marţi agenţia oficială de presă Xinhua, citată de AFP. 

Vaporul, Dongfangzhixing (Steaua Orientului), făcea legătura între oraşele Nankin, în est, şi Chongqing, în centru, când a naufragiat în regiunea Jianli (provincia Hubei, centru-est), a precizat agenţia. Cauzele naufragiului nu sunt cunoscute până în prezent. Postul naţional de televiziune CCTV a informat că este vorba despre un accident, fără alte precizări. 

Opt persoane au fost salvate, printre care căpitanul şi mecanicul-şef, care au declarat amândoi că feribotul a fost prins într-un taifun. 

În momentul în care nava s-a scufundat, luni, la ora locală 21.28 ,(13.28 GMT), la bordul acesteia se aflau 458 de persoane, dintre care 406 pasageri chinezi, cinci angajaţi ai unei agenţii de voiaj şi 47 de membri ai echipajului, a făcut cunoscut postul CCTV. 

Potrivit televiziunii naţionale, vasul, cu o lungime de 76 de metri şi o capacitate de 534 de persoane, era proprietatea unei companii care organizează călătorii în spectaculoasa regiune a Barajului celor trei defileuri. 

Conform Xinhua, operaţiunile de salvare erau îngreunate de vântul violent şi ploile puternice. CCTV a anunţat că premierul chinez, Li Keqiang, a plecat spre locul accidentului. 

În ianuarie, 22 de persoane, dintre care opt străini, au murit în naufragiul unui remorcher care naviga pe fluviul Yangtze