Sute de camioane aşteptau, marţi dimineaţă, să iasă din ţară prin Vama Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, coloana formată fiind de aproximativ şapte kilometri. Autorităţile au deschis patru benzi de control pentru traficul greu, dar şoferii se plâng că aşteaptă două ore pentru a trece în Ungaria, iar la Borş şi Petea se aşteaptă şi şase ore.

Automarfarele care urmează să iasă din ţară aşteaptă în coloană pe autostrada A1, înainte de Vama Nădlac II, unde s-a format o coloană de aproximativ şapte kilometri, după ce Ungaria a ridicat, luni la ora 23,00, restricţia de acces pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Sute de automarfare aşteaptă pe banda de urgenţă pentru formalităţile de ieşire din ţară, iar potrivit Poliţiei de Frontieră Arad timpul de aşteptare este de 90 de minute, în timp ce şoferii spun că stau două ore.

La Nădlac II, au fost deschise patru artere de control pentru traficul greu, faţă de două în mod obişnuit, iar poliţiştii de frontieră estimează că traficul va reveni la valori normale spre seară. Până atunci, şoferii de automarfare sunt sfătuiţi să iasă din ţară prin Nădlac I sau Vărşand, în judeţul Arad.

Tranzitarea vămii de autoturisme şi autocare nu este afectată, nefiind înregistrate cozi.

Conform aplicaţiei de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, timpi şi mai mari de aşteptare pentru camioane sunt la Borş - 240 de minute şi Petea - 400 de minute.

Camioanele s-au adunat în număr mare la frontiera cu Ungaria după ce ţara vecină a impus o restricţie pentru traficul greu pe perioada sărbătorilor.