Poliţia Capitalei a depistat joi şase suspecţi de înşelăciune, care ar fi determinat cel puţin 15 persoane să le remită sume cuprinse între 1.900 şi 4.000 de lei, pentru a putea intra în posesia unui pretins premiu, în valoare de 10.000 de euro.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare, joi, cinci mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, şi şase mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda "premiu".

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada aprilie - iulie 2015, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au contactat telefonic diverse persoane, reuşind să determine cel puţin 15 dintre acestea să le remită sume de bani cuprinse între 1.900 şi 4.000 de lei, drept impozit, pentru a putea intra în posesia unui pretins premiu, în valoare de 10.000 de euro.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de 30.000 de lei.

În urma efectuării percheziţiilor au fost depistate persoanele vizate, care au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu trei persoane în stare de reţinere.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.