Mai mulţi cetăţeni români, între alţi străini, inclusiv un copil, au fost răniţi uşor, iar o cetăţeană bulgară a fost rănită grav duminică seara, la Plovdiv, după ce locomotiva a lovit primul vagon al unui tren internaţional care asigura o legătură între Sofia şi Istanbul, anunţă oficiali bulgari.

Nouă persoane au fost primite la Spitalul Universitar din Plovdiv, a anunţat unitatea într-un comunicat, potrivit agenţiei bulgare Focus, care precizează că opt dintre ele sunt străini.

Printre cei opt străini se află cinci români, un portughez, un spaniol şi un german. Un copil a fost, de asemenea rănit, potrivit Focus, care nu precizează naţionalitatea acestuia. Toţi străinii au fost răniţi uşor şi nu au nevoie de îngrijiri la spital, potrivit aceleiaşi surse.

Site-ul bulgar Novinite.com scrie că şase români au fost accidentaţi la Plovdiv.

Locomotiva efectua manevre, cu o viteză de 15-20 de kilometri pe oră, de ataşare la tren, potrivit postului naţional bulgar de radio BNR.

Cauzele incidentului - care a avut loc în timp ce trenul staţiona în Gara din Plovdiv, al doilea cel mai important oraş din Bulgaria - erau în continuare necunoscute, potrivit site-ului Novinite.com, care adaugă că răniţii au fost conduşi de urgenţă la spital.

Celorlalţi 60 de pasageri le-au fost oferite mijloace alternative de transport, potrivit site-ului.

Cetăţeana bulgară, originară din oraşul Dimitrovgrad, a fost rănită grav în incident, a anunţat serviciul de presă al Spitalului Universitar din Plovdiv într-un comunicat, potrivit Focus. Femeia are nasul rupt şi prezintă traumatisme la nivelul pieptului şi abdomenului. Ea este grav rănită, dar starea ei este stabilă, potrivit spitalului.