Minivacanţa de Crăciun a luat sfârşit, iar turiştii care au mers să petreacă în staţiunile montane se pregătesc să se întoarcă acasă. Primele măsuri au fost luate deja de poliţişti. Printre altele, aceştia au pregătit 420 de radare pentru supravegherea traficului pe principalele rute de întoarcere acasă.

Vor apărea în acelaşi moment pe drumul public foarte multe maşini. De aceea se va realiza un survol al traficului rutier atât pe Drumul Naţional 1 cât şi pe autostrada Bucureşti-Piteşti”, a declarat Paul Toma, comisar-şef.

Un elicopter al ministerului de Interne a fost ridicat în aer pentru monitorizarea traficului. Aparatul de zbor va parcurge astăzi întreg traseul dintre Valea Prahovei şi Bucureşti. Poliţiştii se aşteaptă ca pe DN1 să se producă aglomerări mai ales după-amiază şi spre seară, atunci când oamenii se întorc din vacanţa pe care au petrecut-o în staţiunile de pe Valea Prahovei.

De asemenea, Autostrada A1, dintre Bucureşti şi Piteşti va fi supravegheată de un al doilea elicopter. Este o modalitate bună pentru poliţişti de a monitoriza traficul. Dacă în anumite zone vor exista aglomerări sau dacă vor avea loc evenimente rutiere, oamenii legii vor şti cu exactitate unde trebuie să intervină.

Nu este singura măsură pe care o iau poliţiştii în această perioadă. Sunt peste 800 de echipaje de poliţie amplasate pe drumuri naţionale sau autostrăzi, dintre care peste jumătate sunt echipate cu aparate radar.

În ultimele 72 de ore sau aplicat peste 25.000 de sancţiuni, iar aproape 4.000 de şoferi au rămas fără permis.

Digi 24