Procurorii DNA au deschis marţi dimineaţa în 7 locaţii din judeţul Hunedoara, dintre care două sunt la instituţii publice. Din primele informaţii, se pare că anchetatorii sunt la Consiliul Judeţean Hunedoara, instituţie condusă până nu demult de Mircea Moloţ. Percheziţii ar avea loc şi la domiciliile unor angajaţi ai CJ Hunedoara.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

În cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 7 locaţii situate în judeţul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituţii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Mircea Moloţ şi-a pierdut mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara la sfârşitul lunii ianuarie, ca urmare a unei decizii definitive de incompatibilitate. Acesta mai are probleme şi cu DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.