Tribunalul Prahova a acordat moştenitorilor regretatului pilot Adrian Iovan sumele reprezentând diferenţa dintre pensia iniţială şi pensia revizuită şi calculată.

O importantă casă de avocatură afirmă într-un comunicat de presă că a câştigat "un nou proces colectiv privind pe de o parte repunerea în drepturi a pensionarilor aviatori, dar şi încasarea retroactivă a diferenţelor de bani dintre pensia iniţială şi pensia revizuită şi recalculată pe toţi cei patru ani, pe de altă parte".

Totodată, Piperea şi Asociaţii l-a reprezentat şi pe defunctul Adrian Iovan. Tribunalul Prahova i-a făcut dreptate acestuia post-mortem, acordând moştenitorilor sumele reprezentând diferenţa dintre pensia iniţială şi pensia revizuită şi recalculată, se mai arată în comunicatul de presă, citat de dcnews.ro.

În anii 2010-2011, succesiv, Guvernul a tăiat pensiile aviatorilor, reducându-le cu un procent ce a variat între 60% şi 97%. În executarea deciziei preşedintelui ţării, şi aparent în baza unei legi (Legea nr. 119/2010, contrară CEDO, deci inaplicabilă) au fost emise decizii de recalculare a pensiilor a mii de foşti aviatori. Aceste decizii au fost atacate în instanţă de o alianţă procesuală gestionată de "Piperea şi Asociaţii", iar Curtea de Apel Bucureşti a admis irevocabil contestaţia, repunându-i în drepturile lor iniţiale pe pensionarii aviatori.