Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la România TV că problema legată de tarifele de energie trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

 

Mai mult, el a menţionat că românii aşteaptă ca Guvernul să vină cu soluţii acum şi „nu pe 1 aprilie.” Totodată, Ciolacu a precizat că problema legată de energie afectează industria românească şi de producţie.

 

„Este evident că suntem într-o plină criză. Cred că lumea nu mai aşteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea la televizor, aşteaptă ca această coaliţie care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României să vină cu soluţii. Nu pe 1 aprilie, le aşteaptă de îndată. În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectaţi toţi românii, noi vorbim aici şi de industria românească şi de producţie şi de cât de productivi mai suntem la aceste preţuri”, a precizat Ciolacu, relatează ziare.com.

 

Ciolacu: „Nu se dă cu părerea la televizor cum trebuie să facem”

De asemenea, preşedintele PSD a precizat că Executivul condus de Nicolae Ciucă poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor. În acest sens, el a menţionat Legea 21 din 1996, care reglementează concurenţa.

 

„Vă reamintesc că există legea 21/1996 unde avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit la furnizori şi producători pentru şase luni. (…) România trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim de toată industria românească, atât cât a rămas din ea după 30 de ani de la Revoluţie”, a declarat preşedintele PSD.

 

De asemenea, şeful social-democraţilor a mai spus că fostul premier, Ludovic Orban, fără a avea „un plan şi o viziune clară”, a liberalizat piaţa energiei.

 

Întrebat dacă este de acord cu Mihai Tudose, conform căruia ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar trebui să îşi depună demisia, Ciolacu a declarat că o astfel de decizie trebuie luată în coaliţia de guvernare împreună cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

 

”Eu ţin cont de părerile domnului Mihai Tudose şi de experienţa domniei sale, cred că este o decizie care ar trebui luată în coaliţie, împreună cu premierul”, a conchis Marcel Ciolacu.

 

Ciolacu pune punctul pe „i”. „Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-şi poată plăti facturile la energie”

 

 

 

 

Sursa: www.zin.ro