România a făcut progrese în cadrul MCV, dar rămân îngrijorări privind independenţa justiţiei şi corupţia, a declarat preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu.

"România a înregistrat progrese semnificative în multe domenii, dar rămân îngrijorări legate de independenţa sistemului judiciar şi de corupţie. Aşteptăm să se ajungă la un consens pentru a îndeplini toate obiectivele din acest raport", a precizat Jose Manuel Barroso, informează Mediafax.

Procesul de reforme trebuie să continue în România, iar "rezultatele obţinute până acum trebuie să fie consolidate", a mai spus preşedintele CE.

Jose Manuel Barroso a mai declarat că a discutat cu Traian Băsescu despre situaţia economică din România, unde "perspectiva macroeconomică s-a îmbunătăţit, iar riscurile legate de balanţa de plăţi au scăzut semnificativ".

Barroso a subliniat că CE susţine "că tărie reformele din România". În plus, Barroso a mulţumit României pentru investiţiile făcute în Republica Moldova.