Au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie instituite pe DN1. Din cauza unor lucrări de construcţie a podului peste pârâul Azuga, pe DN1 Ploieşti-Braşov, la kilometrul 135+332 de metri, în Azuga, judeţul Prahova, a fost instituită restricţie de circulaţie pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Traficul este deviat pentru această categorie de vehicule pe DN 1A Ploieşti-Cheia-Săcele/Ploieşti-Târgovişte. Lucrările sunt preconizate a se desfăşura până la data de 15 decembrie 2021, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vine şi cu alte precizări. Astfel, se exceptează de la aplicarea restricţiei vehiculele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de către serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aşa cum sunt definite în Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările şi completările ulterioare si cele destinate prin construcţie asistenţei medicale de urgenţă şi de prim ajutor.

 

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, cu excepţia celor menţionate anterior, între Ploieşti si Braşov, va fi deviată pe DN1A, pe ambele sensuri, pe traseul: DN1  -  DN1A Centura Ploieşti – DN1A – Intersecţia DN1A cu DN1 Săcele.

 

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, între Ploieşti şi punctul de lucru (km 135+332) se va desfăşura pe DN1 conform reglementărilor legale în vigoare (O.M.T. – M.A.I. nr. 647 – 127/2016 privind introducerea restricţiei de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu mtma ≥ 7,50 tone altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane pe DN1 (E60), sectorul Bucureşti-Ploieşti-Braşov şi O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare).

 

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, între Braşov şi punctul de lucru (km 135+332) se va desfăşura pe DN1 conform reglementărilor legale în vigoare (O.M.T. – M.A.I. nr. 647 – 127/2016 privind introducerea restricţiei de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu mtma ≥ 7,50 tone altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane pe DN1 (E60), sectorul Bucureşti-Ploieşti-Braşov şi O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare).

 

Termenul-limită de finalizare a lucrărilor este 15.12.2021, însă, în urma unor discuţii aplicate cu antreprenorul, se vor face demersuri pentru încheierea mai rapidă a acestora.

 

În zona lucrărilor, circulaţia vehiculelor având masa totală maximă admisă mai mică de 7,5 tone se va face după cum urmează:

 

ETAPA I – se va închide partea stângă a podului existent, urmând ca circulaţia pe direcţia Ploieşti – Braşov să se realizeze pe un pod metalic provizoriu (situat pe partea dreaptă a podului existent), iar circulaţia pe direcţia Braşov – Ploieşti se va devia pe partea dreaptă a podului existent;

 

ETAPA II – se va închide partea dreaptă a podului existent, urmând ca circulaţia pe direcţia Ploieşti – Braşov să se realizeze pe podul metalic provizoriu (situat pe partea dreaptă a podului existent), iar circulaţia pe direcţia Braşov – Ploieşti se va realiza pe partea stângă a podului existent;

 

ETAPA III – se va închide partea stângă a podului existent pentru aşternere strat de uzură. Circulaţia pe direcţia Ploieşti – Braşov se va devia pe podul metalic provizoriu (situat pe partea dreaptă a podului existent), iar circulatia pe direcţia Braşov – Ploieşti se va devia pe partea dreaptă a podului existent;

 

ETAPA IV – se va închide partea dreaptă a podului existent pentru aşternere strat de uzură. Circulaţia în ambele sensuri se va desfăşura alternativ pe banda stângă;

 

ETAPA V – se va închide total podul existent urmând ca circulaţia să se desfăşoare alternativ pe podul metalic provizoriu.

 

 

 

 

 

Sursa:www.prahovainfo.ro