Două cluburi din Capitală au fost închise de poliţişti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au fost depistate că funcţionau fără autorizaţie. Patronii localurilor au fost sancţionaţi cu aproape 11.000 de lei, anunţă Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 au efectuat contoale la două cluburi cu puncte de lucru în Str. Viitorului, respectiv Str. Olteţului din Capitală, ambele având ca activitate principală "baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor".

“Cu această ocazie s-a constatat că cele două societăţi nu deţin autorizaţie de funcţionare fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.400 de lei şi luându-se măsura complementară de sistare a activităţii”, anunţă reprezentanţii Direcţiei Generale a Muncipiului Bucureşti.

Totodată, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au sancţionat contravenţional unul dintre cluburi cu amendă în valoare de 9.500 de lei.

La controale au participat reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Poliţiei Locale Sector 2 şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 290 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat în mai multe zone din Capitală pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională.