Dacă te numeri printre românii cu venituri mici, care nu au condiţii de bază în locuinţă, pentru a trăi decent, acum a venit şi vremea ta. Ai şansa să te conectezi pe banii statului la reţetele de apă şi canalizare şi, astfel, să ai şi tu în casă toate cele necesare pentru o viaţă normală, mai uşoară.

 

Milioane de români din ţara noastră nu au parte nici măcar de condiţiile esenţiale unui trai considerat a fi normal, în Europa vremurilor actuale.

 

Deşi trăim vremuri în care ne mândrim cu evoluţii tehnologice demne de filmele SF, numeroşi conaţionali de-ai noştri nici măcar n-au locuinţele conectate la reţelele de apă şi canalizare.

 

Din nefericire, pentru românii cu venituri mici, aceste lucrări sunt imposibil de acoperit din punct de vedere financiar, banii puţini pe care-i câştigă sau pe care îi primesc de la stat drept ajutoare, fiind uneori insuficienţi pentru hrană şi facturi. Tocmai de aceea, statul îţi sare în ajutor, dacă te regăseşti printre cei nevoiaşi. Poţi primi 1.900 de euro, pentru a te putea conecta la reţelele de apă şi canalizare.

 

Dacă vrei să primeşti banii pentru a-ţi pune casa la punct, trebuie să te adresezi operatorilor de apă şi canalizare. Important de precizat este că aşti bani sunt nerambursabili şi, deci, nu vei fi nevoit să-i returnezi niciodată. Doar te foloseşti de ei pentru a-ţi face acele lucrări, după care stai liniştit.

 

Doar scrii pe o hârtie că vrei cei 1.900 de euro şi îi primeşti. Banii nu ţi se cer niciodată înapoi

„Familiile sau persoanele cu venituri lunare nete mai mici decât salariul minim brut pe ţară vor putea beneficia, indirect, de o finanţare nerambursabilă de la stat, în valoare maximă de 1.900 euro, pentru branşarea sau racordarea la reţelele publice, locale sau regionale, de apă şi canalizare. Ghidul pentru măsura de sprijin a apărut la jumătatea lunii octombrie, fiind stabilite atunci condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesaţi.

 

Pentru a putea beneficia de măsura de sprijin, persoanele fizice vor trebui să se adreseze operatorilor de apă şi canalizare, care, începând cu 1 noiembrie, pot depune cereri de finanţare, urmând ca apoi, cu banii primiţi în cadrul programului Prima Conectare, să facă branşarea solicitanţilor la reţelele de apă şi canalizare”, explică Avocatnet.ro.

 

Există o serie de condiţii ce trebuie îndeplinite, pentru a putea să primeşti acest ajutor. Printre ele, precizăm că beneficiarul trebuie să fie o persoană singură cu venituri reduse sau să facă parte dintr-o familie cu venituri reduse (media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie).

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro