Prognoza emisă de ANM se schimbă de la o zi la alta, iar cele mai noi informaţii nu aduc deloc veşti bune pentru cei care aşteaptă vara şi temperaturile ridicate şi îşi fac planuri în funcţie de starea vremii. Majoritatea regiunilor ţării vor fi afectate de furtuni şi vijelii în următoarele zile. Sunt anunţate averse torenţiale, grindină, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Iată cum va fi vremea în zilele ce urmează!

 

Furtuni şi vijelii în România, în următoarele două zile

ANM aduce noutăţi cu privire la starea vremii în zilele următoare. Prognoza meteo poate suferi modificări de la o zi la alta şi chiar de la o oră la alta. Astfel, meteorologii anunţă miercuri, 8 iunie, furtuni şi vijelii în mare parte din ţară. Acestea se menţin şi în următoarele două zile, potrivit specialiştilor ANM.

 

Ne vom confrunta cu averse torenţiale pe arii extinse, însoţite de descărcări electrice la munte, în sud, sud-est şi izolat în vestul ţării. Vântul va avea intensificări mai ales în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Şi ziua de joi, 9 iunie, aduce instabilitate atmosferică, în special în a doua parte a zilei, în jumătatea de vest a ţării. Noaptea precipitaţiile îşi vor face simţită prezenţa şi în sud-vest. Nu sunt excluse căderile de grindină şi vijeliile, potrivit ANM, însă doar local.

 

Ziua de vineri, 10 iunie, se caracterizează şi ea printr-o vreme instabilă, cu înnorări temporare accentuate, averse şi descărcări electrice în sudul şi estul ţării şi local în centru. Vântul va avea intensificări şi local vor fi condiţii de grindină. Cantităţile de apă căzute pe metrul pătrat vor fi înseamnate în unele regiuni, mai spun meteorologii.

 

Furtuni puternice in Romania. Vremea se schimba radical, zonele afectate de vijelii

 

Ce temperaturi vor fi în zilele următoare

Din punct de vedere termic, ANM anunţă că nu vor fi diferenţe mari de temperatură de la o zi la alta, în ciuda precipitaţiilor. Temperaturile maxime pentru ziua de miercuri vor fi cuprinse între 21 şi 31 de grade Celsius, în timp ce joi maximele se vor încadra între 23 şi 31 de grade. Ziua de vineri aduce valori termice asemănătoare, cuprinse între 23 şi 30 de grade.

 

În ceea ce priveşte vremea în Bucureşti, miercuri şi joi temperaturile vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade şi se vor semnala ploi slabe şi trecătoare. Vineri se mai răceşte puţin, iar maximele nu vor depăşi 24 de grade. În a doua parte a zilei, vremea va deveni instabilă şi se vor semnala averse sub formă de ploaie.

 

ANM transmite că ne putem aştepta la o creştere a temperaturilor săptămâna viitoare, după data de 16 iunie, mai precis. Temperaturile diurne vor creşte până la maxime de 34 de grade, mai ales în partea de sud a ţării, însă nu scăpăm de instabilitatea atmosferică.

 

 

 

Sursa: www.impact.ro