Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, luni seara, tuturor inspectoratelor şcolare din ţară să limiteze, să suspende şi chiar să anuleze activităţile care implică deplasări în străinătate, având în vedere situaţia epidemiologică. Săptămâna „Şcoala altfel” se va ţine tot în incinta şcolilor.

Potrivit unui comunicat de presă, având în vedere creşterea numărului cazurilor de cazuri viroză şi gripă în şcoli, precum şi atenţionările Ministerului Sănătăţii şi ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Şcolare Judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti prin care a solicitat limitarea, suspendarea sau chiar anularea tuturor activităţilor care implică deplasări în străinătate.

„În condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia de Sănătate Publică, anterior revenirii în ţară, cu privire la destinaţia plecării, durata acesteia şi numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”, au transmis reprezentanţii MEC.

De asemenea, se recomandă limitarea la maximum şi chiar suspendarea organizării oricăror manifestări şcolare sau extraşcolare (simpozioane, conferinţe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau naţional).

Ministerul Educaţiei şi Cercetării recomandă ca activităţile planificate în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel” să se desfăşoare în sediul/incinta unităţilor de învăţământ, evitând în acest mod riscul apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.