Audierea conducerii SRI a început luni în Parlament, la nivelul Comisiei de control a Serviciului, cu participarea directorul interimar al SRI, Florian Coldea, alături de o serie de adjuncţi, fiind ultilizată procedura autosesizării acestui for.

Înaintea şedinţei, Coldea le-a declarat jurnaliştilor că a venit pentru a lămuri subiectele aflate pe ordinea de zi a Comisiei de control a activităţii SRI, refuzând să facă alte comentarii.

Preşedintele Comisiei, Georgian Pop, a declarat că unul dintre subiectele aflate în discuţia cu conducerea SRI vizează ”acuzaţiile publice făcute la adresa SRI sau a reprezentanţilor SRI” în ultima perioadă.

El a menţionat că este vorba de o autosesizare a acestui for, deoarece până în prezent nu a fost primită la Comisie ”nicio adresă, nicio solicitare pentru a verifica anumite lucruri”.

”De la oricine a făcut acuzaţii în ultima săptămână, nimeni nu ne-a trimis nimic oficial la Comisie ca să verificăm eventual cu date (...) adică de la doamna Elena Udrea. Deci, repet, suntem în situaţia de autosesizare”, a mai spus Pop.

La audierea conducerii SRI sunt prezenţi cinci membri ai Comisiei de control SRI, respectiv preşedintele Comisiei Georgian Pop, liberalii Teodor Atanasiu, Cezar Preda şi Octavian Popa, senatorul Verestoy Attila, lipsind social-democraţii Sebastian Ghiţă, Daniel Savu şi Liviu Codîrlă.

Mediafax