Scandal de proporţii la unul din cele mai cunoscute licee din Bucureşti. Mai mulţi adolescenţi, înarmaţi cu arme albe, au vrut să intre în liceul Jean Monnet, pentru a se răzbuna pe un elev de clasa a IX-a. Oamenii legii sunt în alertă şi îi caută pe scandalagii.

 

Martorii au declarat că un grup de 10-15 tineri a sosit în faţa liceului înarmaţi cu arme albe. Unul dintre băieţi a început să lovească gardul unităţii de învăţământ, cu un topor.

 

Care este motivul scandalului

Tinerii au vrut să se răzbune pe un elev de clasa a IX-a care învaţă la liceul Jean Monnet. Acesta era prietenul unei fete care era însă iubita altui băiat.

 

Iubitul fetei a venit împreună cu prietenii lui, în faţa liceului, pentru a se răzbuna.

 

Paznicul liceului a sunat imediat la 112. Tinerii nu au reusit decât să lovească cu toporul gardul liceului.

 

Băiatul care a auzit că tinerii veniseră să se răzbune pe el nu a mai vrut să iasă din liceu. Părinţîi sunt revoltaţi şi au încercat să ia legătura cu conducerea liceului.

Poliţia Capitalei a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă.

 

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, în urma unei scrisori transmise de către un bărbat, părinte al unui elev ce studiază într-o unitate de învăţământ din sectorul 1, facem următoarea precizare :

 

În data de 21 februarie 2022, un agent de pază ce acţionează în zona unei unităţi de învăţământ, a sesizat telefonic un poliţist din cadrul Secţiei 1 Poliţie cu privire la faptul că în faţa clădirii se află mai mulţi tineri, care ar fi afirmat că aşteaptă o tânără, elevă.

 

La adresă s-a deplasat echipaj al subunităţîi de poliţie, însă tinerii nu se mai aflau în zonă. Ca măsură preventivă, poliţiştii au efectuat mai multe verificări. Unitatea şcolară este inclusă în itinerarul de patrulare al secţiei de poliţie. Agentul de pază nu a menţionat că vreunul dintre tineri ar avea asupra sa obiecte periculoase. De asemenea, nimeni din conducerea unităţii de învăţământ nu a sesizat vreun eveniment sau vreo distrugere”, a transmis Poliţia Capitalei.

 

 

Sursa: www.zin.ro