Fostul director  al Direcţiei Regionale de Drumuri Craiova, din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Bogdan-Laurenţiu Bratu, a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, a anunţat miercuri Parchetul General.

 

“În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada mai 2014 - prezent ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, document de studii obţinut fraudulos.

 

Precizăm că diploma de licenţă susmenţionată a fost desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016, prin sentinţa penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.

 

Actele adiţionale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit.

 

În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către inculpate”, se arată în comunicatul procurorilor.

 

Procesul va începe la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, pe 23 aprilie, că a efectuat trei percheziţii domiciliare în judeţele Giurgiu şi Dolj, “într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional. Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea şi menţinerea în eroare a instituţiei, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat şi stabilit în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză”.

 

Actuala etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

Sursa: www.actualitateaprahoveana.ro