Copaci doborâţi de furtună, acoperişuri de bloc smulse de vântul puternic, gospodării inundate şi avarii la sistemele de alimentare cu energie electrică, este bilanţul ultimelor ore în urma fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate în ultimele ore în şase judeţe.

Astfel, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în ultimele ore în urma fenomenelor meteorologice periculoase manifestate sub formă de vijelii, fulgere şi precipitaţii abundente, s-au înregistrat pagube în judeţele Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Hunedoara, Mureş, Harghita şi Neamţ.

Astfel, în judeţul Bistriţa-Năsăud, vântul puternic a avariat acoperişul unei locuinţe, iar doi copaci au fost doborâţi de vânt, în localităţile Lechinţa, Buduşi şi Herina, iar în judeţul Sibiu o gospodărie a fost afectată de ploi, fără însă a pune în pericol viaţa proprietarilor, iar o parte din acoperişul unei case a fost lovită de fulger, în municipiul Sibiu.

Din cauza ploilor abundente, în municipiul Petroşani, din judeţul Hunedoara, a refulat canalizarea, în timp ce în judeţul Mureş vântul puternic a smuls un acoperiş de bloc care, în cădere, a provocat avarierea acoperişului unei  locuinţe din apropiere, în Reghin.

Potrivit aceluiaşi bilanţ al IGSU, în Miercurea Ciuc, Sântimbru şi Reghin, din judeţul Harghita, un subsol a fost inundat din cauza ploilor abundente, iar doi copaci au fost doborâţi de vânt şi un acoperiş de bloc a fost avariat.

În judeţul Neamţ, au fost inundate şapte curţi, iar doi copaci au fost doborâţi de vânt, în municipiul Piatra Neamţ şi în localitatea Alexandru cel Bun.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate  avarii în localitatea Muştoaia, din judeţul Alba, echipe specializate fiind în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp.

Unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni la solicitările cetăţenilor şi autorităţilor din zonele aflate sub incidenţa codurilor portocaliu şi galben.