Alexandru Rafila vine cu noi avertizări către cetăţeni, după ce ieri a fost a şaptea zi cu peste 1000 de cazuri noi de îmbolnăviri. Reprezentantul României la OMS atrage atenţia că anumite locuri sunt extrem de periculoase când vine vorba de transmiterea infecţiei cu COVID-19.

 

Ce locuri trebuie să evite cetăţenii

Medicul Rafila se arată extrem de îngrijorat de situaţia României, pe fondul unei explozii de cazuri de COVID-19. Unul dintre motivele care a adus la această problemă gravă cu care se confruntă autorităţile şi sistemul medical este nerespectarea măsurilor de prevenţie.

 

Zecile de mii de români care petrec pe litoralul românesc sunt imaginea unei Românii nepăsătoare la sănătatea publică şi la cea a semenilor.

 

Cu toate acestea, mulţi medici şi reprezentanţi ai autorităţilor au ieşit şi au vorbit în faţa tuturor, oferind cele mai bune şi utile sfaturi.

 

Alexandru Rafila a vorbit în cursul zilei de ieri despre cele mai periculoase locuri pe care românii trebuie să le evite. Potrivit acestuia, în cluburi, terase şi la petreceri există cea mai mare aglomeraţie, neţinându-se seama de distanţarea fizică necesară.

 

”E important ca românii să evite locurile aglomerate ori de câte ori pot şi susţine că unul dintre cele mai periculoase sunt cluburile şi spaţiile unde au loc petreceri, fie ele cu distanţare . În aceste locuri, precum cluburile, există poate cel mai mare risc al infectării cu noul coronavirus, îndeosebi în perioada de vară.

 

Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a declarat acesta.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro