Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, cere măsuri mult mai serioase pentru a putea face faţă pandemiei, susţinând că este cazul chiar să fie impus lockdown.

 

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulaţiei virusului şi a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin nişte măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, a declarat medicul pentru Radio Timişoara.

 

Medicul a insistat asupra faptului că cea mai mare problemă în momentul de faţă o reprezintă numărul mare de pacienţi cu forme grave.

 

„Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienţii în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, a punctat Virgil Musta.

 

El a amintit că pentru formele medii şi uşoare există programul Oxigen pentru Timişoara. Prin acesta se pune la dispoziţia pacienţilor care se pot trata acasă concentratoare mobile de oxigen, iar programul funcţionează foarte bine.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro