O structură din lemn acoperită cu nisip, care ar putea fi o epavă antică, a fost descoperită la aproximativ 2 mile în larg - în zona cuprinsă între plaja Modern şi 3 Papuci - şi la 25 de metri adâncime, în timpul anchetei DNA într-un dosar privind extinderea plajelor.

 

Fragmentele lemnoase descoperite sunt dispersate pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri, iar în aceasta se conturează ceea ce pare a fi un catarg, potrivit Info Sud Est.

 

DNA a cerut Direcţiei Judeţene de Cultură să conserve zona în care au fost descoperite aceste fragmente.

 

Aceeaşi sursă precizează că un fragment de aproximativ 40 de centimetri din structura mare va fi trimis la analize pentru datarea cu Carbon14, test în urma căruia se va stabili perioada din care provine construcţia.

 

În luna ianuarie, DNA Constanţa a deschis un dosar penal in rem pentru a verifica modul în care Ministerul Culturii a aprobat descărcarea arheologică pentru lărgirea plajelor, în etapa a doua a proiectului, de peste 750 milioane de euro, au declarat pentru Info Sud-Est surse din Autoritatea Navală Română.

 

Intervenţia procurorilor Anticorupţie ar fi avut loc după ce mai multe monede antice ar fi fost găsite în nisipul proaspăt excavat din largul mării.

 

Procurorii DNA au trimis ANR o solicitare prin care au cerut interzicerea accesului oricăror nave şi exploatarea fundului mării în perimetrul care urmează să fie cercetat de scafandri.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro