CFR Călători va implementa de luni, soluţia de plată cu cardul bancar direct în tren, pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Trenurile operate de CFR Călători vor dispune în interior de câte două validatoare de plată prin care oricine îşi poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

 

Soluţia este dezvoltată de BCR şi permite călătorilor să achite atât cu cardul bancar, cât şi cu un smartphone pe care se află contul bancar.

 

Momentan, dispozitivele vor permite achiziţionarea a două tipuri de bilete: bilet pentru adulţi (10 ani +), cu un cost de 4 lei şi bilet pentru copii (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani), cu un cost de 2 lei. Călătorii nu plătesc niciun comision pentru achitarea contactless a călătoriei în tren.

 

„În fiecare tren sunt instalate două dispozitive care permit plata contactless, iar modul de utilizare este foarte simplu şi intuitiv. Călătorii trebuie să apese tasta din stânga pentru activarea terminalului şi apoi să apropie orice card bancar/ceas/telefon contactless pentru a face plata, urmând să primească biletul tipărit. 

 

În cazul unui călător care doreşte să achiziţioneze mai multe bilete sau să aleagă un bilet de copil, atunci este apăsată tasta din dreapta şi ulterior se confirmă prin apăsarea tastei din stânga, după care este apropiat cardul pentru plată. Pentru fiecare plată dispozitivul eliberează un bilet, pe care sunt imprimate informaţiile de călătorie, iar în următoarele săptămâni tichetul va fi disponibil bilingv, în română şi engleză”, a specificat Ciprian Nicolae, Şef Departament Acceptare Carduri, BCR, scrie Mediafax.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro