Un elicopter Black Hawk aparţinând armatei americane, ce participa, în cursul zilei de astăzi, la un antrenament dedicat Zilei Aviaţiei Române a aterizat forţat în zona Charles de Gaulle din Bucureşti. În prealabil, pilotul a observat defecţiuni la aparatul de zbor, aşadar a trebuit să execute o manevră de urgenţă, pentru a evita o eventuală tragedie.

 

Un elicopter american a rupt doi stâlpi de pe şosea

Poliţiştii de la rutieră au intervenit imediat după producerea impactului pentru a dirija traficul din zonă. Mai mult, doi stâlpi au fost dărâmaţi de elicopter. Din fericire, nu există victime. Cu toate astea, aparatul de zbor a trecut îngrijorător de aproape de clădirile de biroul aflate în zonă, însă şi de statuia Aviatorilor, informează DCNews.ro.

 

Reacţia ministrului de Interne, Lucian Bode

„Din informaţiile pe care le avem în acest moment sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi care au căzut peste maşinile care erau la acel moment în piaţă. Sunt doar câteva maşini avariate, nu sunt victime. Este un lucru foarte important. Noi am securizat zona, se dirijează circulaţia în Piaţa Charles de Gaulle. (…) Este o anchetă în derulare la care va participa şi specialişti MApN”, a spus Lucian Bode.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro