Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 15.45, cu trei sferturi de oră întârziere, la Curtea de Argeş, pe traseu cortegiul fiind întâmpinat de sute de oameni cu flori, steaguri sau lumânări. Slujba de înmormântare a Reginei Ana, oficiată de înalţi ierarhi ortodocşi, în frunte cu IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a încheiat în jurul orei 16.30, iar sicriul cu trupul neînsufleţit a fost introdus în noua Catedrală Arhiepiscopală, urmând să fie aşezat într-una din criptele regale din interior.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana, oficiată de înalţi ierarhi ortodocşi, în frunte cu IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a încheiat, sâmbătă, în jurul orei 16.30, iar sicriul cu trupul neînsufleţit a fost introdus în noua Catedrală Arhiepiscopală, urmând să fie aşezat într-una din criptele regale din interior.

Ceremonia de înmormântare a Reginei Ana de la Curtea de Argeş a început, sâmbătă, în jurul orei 15.50, cu aproape o oră întârziere faţă de programul stabilit iniţial, în sunet de trompetă şi în bătaia clopotelor.

Un militar din Regimentul de Gardă Mihai Viteazul a purtat crucea cu numele Reginei Ana, iar un altul a dus coroana reginei, din flori albe, care a fost aşezată pe sicriul purtat pe braţe de opt militari ai Regimentului şi aşezat pe un catafalc amplasat în faţa intrării în noua Catedrală Arhiepiscopală

.Pe traseul spre Curtea de Argeş, sute de oameni din localităţile prin care a trecut cortegiul funerar au ieşit pe marginea drumului pentru a întâmpina maşina morturară care a purtat trupul neînsufleţit al Reginei Ana.