Se renunţă la examenele şcolare în 2021. Unde s-a luat această decizie şi de ce. Care sunt ţările care vor adopta această metodă. Cum vor fi evaluaţi acum şcolarii, dacă se renunţă la metoda de testare. Care sunt metodele de notare şi în funcţie de ce anume vor putea profesorii să aprecieze nivelul fiecărui elev în parte.

 

Se renunţă la examenele şcolare în 2021

 

Ce face şcoala online din oameni. În anul 2021, după prea mult timp în care elevii au urmat cursurile şcolilor prin intermediul internetului, din cauza pandemiei de coronavirus care a închis instituţiile de învăţământ, autorităţile au decis să se renunţe la examenele şcolare în anul 2021. Statele care vor adopta această măsură sunt cele din Regatul Unit. Examenele care urmau să fie susţinute de elevi vor fi înlocuite de note estimative date de către profesori.

 

Criteriile de care dascălii vor ţine cont atunci când vor nota şcolarii sunt, cel mai probabil, activitatea tinerilor de la clasa online, temele realizate pe parcursul semestrului, proiecte, prezentări sau diverse alte evaluări. Oficialii din Scoţia şi Ţara Galilor deja au adoptat această decizie, urmând ca Marea Britanie şi Irlanda de Nord să le calce pe urme şi să adopte această măsură în decursul zilei de astăzi. Ministrul britanic al Educaţiei a declarat că elevii care nu au tablete vor putea merge la şcoală fizic, aşa cum s-a întâmplat şi în prima etapă a carantinei.

 

„În lipsa unor examene propriu zise, cel mai probabil profesorul va da elevul o notă estimativă. În funcţie de activitatea de la clasă, în funcţie de temele de pe parcursul semestrului sau altfel de evaluări. Acestă decizie a fost luată deja în Ţara Galilor şi Scoţia, iar astăzi au adoptat-o şi Anglia şi Irlanda de Nord. Este vorba despre anularea a două examene, foarte importante dacă eşti elev de liceu şi vrei să te înscrii la colegiu”, au scris cei de la alephnews.ro .

 

Elevii vor face şcoală online până pe 8 februarie

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, susţine elevii for face şcoală online cel puţin încă o lună de zile. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care s-a decis ca elevii să continue studiile sub formă de şcoală online. Spre dezamăgirea părinţilor, tipul de învăţământ va continua cel puţin până pe 8 februarie. În şedinţa de miercuri, 6 ianuarie 2021, a fost adoptată o OUG de modificare a legii 55/2020 cu un articol unic.

 

Ministrul Educaţiei a completat că dispoziţiile prevăzute la art. 38, alin. (1) din legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020. Însă, din cauza faptului că pandemia de coronavirus încă afectează sănătatea populaţiei, oficialii au hotărât adoptarea în regim de urgenţă a cadrului legal de desfăşurare a procesului de învăţământ.

 

„În perioada 11.01.2021-08.02.2021, prin excepţie de la prevederile alineatului (1), în baza şi sub rezerva analizei situaţiei epidemiologice la nivel naţional, realizată de Ministerul Sănătăţii împreună cu Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi în baza CNSU, prin ordin al ministrului Educaţiei, se poate dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în online.” a declarat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

 

 

 

 

Sursa: www.impact.ro