Un autocar care avea 21 de copii la bord a luat foc, în cursul acestei dimineţi. Autocarul se deplasa pe o stradă din localitatea Dumeni, comuna George Enescu, din judeţul Botoşani. Informaţiile au fost puse la dispoziţie de Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, citată de G4Media.
 
Cei 21 de copii sunt în siguranţă: nimeni nu a fost rănit
Din fericire, cei 21 de copii aflaţi în autocarul care a luat foc, astăzi, în judeţul Botoşani, sunt în siguranţă în acest moment, fiindcă au fost evacuaţi în timp util din autovehicul, astfel că nu există, din fericire, victime.
 
Observând că iese fum din motor, conducătorul autocarului a sunat la numărul de urgenţă 112, pentru a cere ajutorul pompierilor. Între timp, bărbatul a făcut tot posibilul pentru a preveni extinderea incendiului şi a folosit mai multe stingătoare.
 
La scurt timp, un echipaj ISU Botoşani s-a deplasat la faţa locului.
 
„La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă. Până la sosirea pompierilor, şoferul a împiedicat propagarea flăcărilor folosind mai multe stingătoare. Incendiul a fost stins în limitele găsite”, a mai spus Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoşani.
 
Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt ISU Botoşani, s-au înregistrat pagube materiale, astfel că, în urma incendiului, au ars o serie de componente ale motorului.
 
Cu toate că nu există încă o certitudine în acest sens, se bănuieşte că incendiul ar fi fost produs de un scurtcircuit.
 
 
 
 
Sursa: www.zin.ro