Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiţă, avertizează că se estimează o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19 probabil la sfârşit de august-început de septembrie şi, cel mai probabil, va fi vorba despre varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2.

 

Experienţa prin care trece Marea Britanie în acest moment arată că această infecţie se răspândeşte cu precădere în rândul persoanelor nevaccinate şi nu este întâmplător că această tulpină este prezentă îndeosebi la persoanele tinere din Marea Britanie, unde procentul celor nevaccinaţi este destul de crescut, a spus Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

 

"Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendinţă de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

 

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat săptămâna trecută că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de variantă delta, apărută iniţial în India. Varianta delta a coronavirsului a ajuns din India în peste 70 de ţări şi este pe cale să devină dominantă la nivel global, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro