Poliţiştii au făcut, joi dimineaţă, 12 percheziţii în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Constanţa, Bacău şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune în care mai multe persoane sunt suspectate că au obţinut indemnizaţii de la AJPIS Dâmboviţa, pe baza unor documente false prin care se arăta că activitatea artistică a fost afectată de pandemia de COVID-19. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 500.000 de lei.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au pus în aplicare, joi, 12 mandate de percheziţie domiciliară, respectiv 5 în judeţul Dâmboviţa, 3 în judeţul Argeş şi câte unul în judeţele Prahova, Constanţa, Bacău şi municipiul Bucureşti, informează News.ro.

 

Astfel, vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele găsite să fie duse la audieri.

”Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 - iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii. Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obţinute indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa”, a transmis Poliţia Română.

 

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

 

În cauză, cercetările sunt continuate pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro