Premierul Victor Ponta anunţă pe Facebook că deputaţii Coaliţiei vor vota miercuri Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%, existând posibilitatea ca această cotă să fie aplicată înainte de 1 ianuarie 2016.

"În această după amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri deputaţii Coaliţiei PSD—UNPR—ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare — reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 (nu 20%) — astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 — avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20), am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", a scris Ponta pe Facebook.

Premierul adaugă că, de asemenea, a vorbit cu cei doi miniştri şi despre scăderea de la 1 iulie a preţurilor medicamentelor cu 20%.

Premierul Victor Ponta se află în Turcia, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi.

AGERPRES