Delegaţia României nu a putut participa la ceremonia de deschidere a concursului Eurovision care a avut loc duminică seară la Rotterdam, în Olanda, din cauza unui caz de COVID-19, depistat în hotelul unde era cazată.

Problemele au apărut în delegaţia Islandei şi întreaga echipă a fost plasată în carantină. Dar pentru că islandezii erau cazaţi în acelaşi hotel cu românii, o decizie similară a fost luată şi în cazul reprezentanţilor ţării noastre, care urmează să fie testaţi.

 

Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

 

O altă delegaţie în care a fost depistat un caz de COVID este cea a Poloniei, iar victima „colaterală” a fost delegaţia Maltei.

 

România este reprezentată la concursul din acest an de Roxen, o cântăreaţă de 21 de ani din Cluj-Napoca, care va interpreta melodia „Amnesia”.

 

Concursul Eurovision, anulat anul trecut din cauza pandemiei, se desfăşoară în Olanda, sub reguli stricte. Delegaţiile sunt testate la fiecare 48 de ore, iar pe arena din Rotterdam vor avea voie doar 3.500 de spectatori, adică 20% din capacitatea normală.

 

Până în acest moment, membrii delegaţiei României au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

 

Duminică a avut loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal.

 

Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc marţi, 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro