Aproximativ 19 milioane de persoane au trecut frontiera română de la începutul lunii iunie, peste cinci milioane prin Aeroportul Hendri Coandă. La final de sezon estival, Poliţia de Frontieră anunţă că zilnic patru mii de poliţişti vor asigura fluidizarea traficului, fiind folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei.
”Având în vedere că este sfârşit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, anunţă Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.
De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
Potrivit Poliţiei de Frontieră, în perioada iunie-august 2017, au trecut frontiera aproximativ 19 milioane de persoane, din care aproximativ 15 milioane cetăţeni UE şi patru milioane cetăţeni non UE. De asemenea, au fost înregistrate la frontieră peste patru milioane mijloace de transport.
Cel mai tranzitat a fost Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 5.000.000 persoane, urmat de PTF Nădlac II cu peste 1.600.000 persoane şi PTF Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane.
Totodată, la frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa (870.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat pe la Giurgiu (1.500.000 persoane) şi Vama Veche (800.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin PTF Porţile de Fier I (400.000 persoane).
Anul trecut, în perioada iunie-august, au trecut frontiera aproximativ 17,5 milioane persoane, din care aproximativ 14,3 milioane cetăţeni UE şi 3,2 milioane cetăţeni non UE şi peste patru milioane mijloace de transport.
La rândul lor, reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureţti (CNAB) au anunţat suplimentarea numărului de ghişee şi reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pe fluxul de plecări al Aeroportului Henri Coandă.
”Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghişeele de control de frontieră a crescut cu aproape 50% pe fluxul de ieşire din ţară. Timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor a scăzut substantial, în prezent aceasta fiind de 2-5 minute”, a declarat Directorul General al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.
În prezent, după reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pasagerii au la dispoziţie pe fluxul de plecări 13 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 26 de posturi de control. Noile ghişee au funcţionat în program de testare începând din data de 24 august, iar din această săptămână au intrat în funcţiune la capacitate maximă.
Aproximativ 19 milioane de persoane au trecut frontiera română în lunile de vară, peste cinci milioane prin Aeroportul Henri Coandă
29 august 2017
(153 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Avertizare meteorologică de vreme rea în toată ţara, de joi de la 20:00 până sâmbătă, la ora 10:00.
(2 decembrie 2021)
16 vizualizări
Scandalul MEDIA PRO ! 11 persoane reţinute!
(9 iulie 2014)
202 vizualizări
Caz tulburător, la Iaşi: bebeluş ucis de mamă, din greşeală. Tatăl ar fi DEPUTAT
(16 februarie 2020)
640 vizualizări
Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat la Topoloveni. Pilotul este conştient, dar are mai multe răni.
(7 noiembrie 2018)
49 vizualizări
Ecaterina Andronescu anunţă că noua lege a educaţiei va fi trimisă pe 30 martie la Parlament şi insistă pe examen la clasa a X-a
(8 ianuarie 2019)
61 vizualizări
Amenzi de 1,2 milioane de lei în urma controalelor făcute la unităţi din domeniul alimentar, înainte de Paşti
(25 aprilie 2019)
59 vizualizări
Amenzi de peste 4,5 milioane de lei pentru comerţ ilegal cu flori şi plante ornamentale
(11 martie 2017)
467 vizualizări
Deşi plouă, asfaltul este spălat în Sibiu pentru Summit. Elevii din oraş, trimişi în vacanţă
(7 mai 2019)
200 vizualizări
Idei de vacanţă în România – 24 de locuri speciale în care ar trebui să ajungi
(23 noiembrie 2020)
222 vizualizări
La un pas de tragedie. O femeie de 68 de ani din Urlaţi a ajuns la spital cu arsuri grave
(17 august 2022)
35 vizualizări
Ancheta în cazul Oneşti scoate la iveală detalii şocante: ,,Deschide, bă, uşa, să intrăm!”
(13 martie 2021)
158 vizualizări
Veste rea de la ANM. Iarna aceasta ar putea fi cea mai grea din ultimii 30 sau chiar 100 de ani!
(19 noiembrie 2019)
144 vizualizări
Virgil Musta explică modul în care poate fi extrasă o căpuşă acasă, şi de ce totuşi trebuie mers la medic: Boala poate fi evitată
(15 iulie 2021)
228 vizualizări
Subiectele la Matematică, la Evaluarea Naţională. Ce au avut de rezolvat elevii
(17 iunie 2020)
299 vizualizări
Subofiţer găsit mort în piscina unui hotel
(29 aprilie 2018)
702 vizualizări
Postul Paştelui, cel mai lung şi aspru de peste an, începe luni şi are două dezlegări la peşte
(27 februarie 2017)
299 vizualizări
Catastrofa de pe Valea Uzului, ascunsă de comunişti
(30 decembrie 2013)
1419 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole