Ministerul Sănătăţii a venit cu rectificări şi a precizat că la ATI sunt internaţi cinci copii, dintr-un total de 77 de copii internaţi cu Covid, după ce anterior ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, declarase că “ieri numărul de copii raportat în secţiile de Terapie Intensivă depăşea 70. Avem internaţi copii şi mai mici de şase luni”.
 
”Fiecare dintre copiii internaţi la ATI provin din familii nevaccinate. Inclusiv bebeluşi internaţi cu mamele pozitive nevaccinate”, a precizat ministrul Sănătăţii.
 
În urmă cu o săptămână la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală erau internaţi 8 copii cu vârste cuprinse între 3 zile şi 17 ani, dintre care cinci la ATI.
 
Marţi, la ATI, potrivit Grupului de Comunicare Strategică erau internaţi în total, şi copii şi adulţi, 291 de pacienţi cu Covid. 
 
Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că se estimează o creştere mai rapidă a numărului de cazuri decât în valurile anterioare ale pandemiei, din cauza tulpinii Delta. ”Ne aşteptăm ca numărul de infectări să crească mai repede decât în valurile anterioare. Nu putem estima o dată când incidenţa de 6 la mie va fi depăşită”, a spus Mihăilă.
 
 
 
 
Sursa: www.biziday.ro