Nelu Tătaru este una dintre persoanele cele mai bine conturate pe toata perioada pandemiei. Fostul ministru al Sănătăţii şi actualul preşedinte al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor trage un semnal de alarmă cu privire la perioada grea pe care ţara noastră o traversează. Acesta le cere cetăţenilor să se implice cu responsabilitate şi să respecte cu stricteţe toate măsurile care vor conduce la ieşirea României din această pandemie care ne-a marcat vieţile.

 

„Avem o singură miză: viaţa!”

Nelu Tătaru a transmis în cursul serii de duminică un mesaj de conştientizare către cetăţeni, în care îi îndeamnă să-şi găsească puterea de a acţiona aşa cum este mai bine în folosul tuturor. Fostul ministru al sănătăţii reaminteşte că această pandemie este foarte greu de dus, ea putând fi combătută doar cu ajutorul tuturor oamenilor.

 

Acesta face apel la cetăţeni să acţioneze responsabil şi cu implicare maximă, având în vedere miza tuturor, adică, salvarea de vieţi omeneşti.

 

”O pandemie nu vine cu surprize plăcute, ci aduce, zi de zi, noi şi noi provocări. Soluţiile sunt aproape de ochii noştri, iar salvarea constă, de fapt, în acţiunile fiecăruia.

 

Să lăsăm frunţile încreţite…orgoliile şi să ne înarmăm cu responsabilitate, implicare şi profesionalism. Trăim timpuri care necesită echilibru, înţelegere şi multă bunăvoinţă. Orice alte discuţii pălesc în faţa nevoilor populaţiei. Avem o singură miză: Viaţa!”, a transmis Nelu Tătaru.

 

În urma mesajului publicat pe contul său de socializare, Nelu Tătaru a primit mai multe comentarii de încurajare şi aprobare, mulţi cetăţeni cerându-i să revină în calitate de ministru al Sănătăţii. La poli opuşi se află persoanele care nu îl susţin pe nelu Tătaru, reamintindu-i de greşelile făcute anterior.

 

Nelu Tătaru ar putea reveni la conducerea Ministerului Sănătăţii?

 

În urmă cu puţin timp, Nelu Tătaru a fost întrebat în cadrul unei intervenţii dacă are de gând să revină ca ministru al Sănătăţii, în contextul în care Vlad Voiculescu a fost demis.

 

Acesta a răspuns fără ezitare afirmativ, însă a specificat că puterea de decizie vine din partea USR-ului, astfel că acest partid este dator să aleagă ministrul care va lupta pentru sănătatea românilor.

 

Nelu Tătaru a atras atenţia şi cu privire la perioada extrem de grea pe care o traversăm, România aflându-se în vârful celui de-al treilea val.

 

“Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliţie în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înţeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înţeleagă corpul medical, să înţeleagă pacientul şi să înţeleagă şi situaţia prin care trece populaţia generală în aceste zile.

 

Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala îşi spune cuvântul peste tot, atât în populaţia generală, cât şi în corpul medical, şi ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreţi să-i spunem aşa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile”.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro