Muzica lăutărească din România a pierdut în doar o săptămână cei mai importanţi artişti. După Cornelia Catanga şi Nelu Ploieşteanu, Gabi Luncă a decedat, după ce fusese diagnosticată cu COVID.

Gabi Luncă, o altă voce extraordinară a muzicii lăutăreşti, s-a stins din viaţă la spital, vineri seară. Anunţul a fost făcut de către Rebeca Onoriu, una dintre fiicele sale. Renumita artistă, asemeni lui Nelu Ploieşteanu, fusese  diagnosticată cu Covid şi se afla internată în Spitalul Judeţean Ilfov de mai bine de două săptămâni.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem...”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă şi acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutăreşti şi populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Gabi Luncă s-a născut în urmă cu 82 de ani în comuna prahoveană Vărbilău, într-o familie de lăutari. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă.