Grevă la metrou. Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare.

 

Reprezentanţii sindicatului USLM au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.

 

Compania spune că ”aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

 

Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”.

 

Grevă la metrou vineri, 26 martie 2021. Angajaţii au blocat liniile

 

Metrorez spune că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

 

”Asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează Metrorex.

 

Sindicaliştii cer demisia conducerii Metrorex. S-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”

Sindicaliştii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, alături de mesajul: ”Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”.

 

Ministrul Transporturilor, despre greva de la metrou: O acţiune ilegală

 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că greva de vineri dimineaţă de la Metrorex este "o acţiune ilegală" ce dă peste cap viaţa unui oraş întreg.

 

"O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş

 

Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri.

 

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii", spune ministrul Cătălin Drulă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.antena3.ro