Explozie de cazuri de infectare cu COVID-19 în unităţile şcoale din România, la doar câteva zile de la reluarea cursurilor! Potrivit unor surse Realitatea PLUS,  noile cazuri au apărut în Constanta - 14, Timis - 35, Baia Mare - 4, Suceava - 4, Gorj - 17, Prahova - 11,  Alba - 5, Cluj - aprox. 30, Sălaj - 1 şi Dolj -1. Vorbim despre elevi, profesori, personal auxiliar. Lor li se adaugă un profesor şi patru 4 elevi din Capitală, din sectoarele 4 şi 6.  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomadă părinţilor "un pic mai multă atenţie" la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală. Ministrul Educaţiei are în această după-amiază o întrevedere la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

"Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli - cazuri de îmbolnăviri - infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important", a afirmat ministrul, în cadrul unei conferinţe organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group.

 

Potrivit acestuia, şcolile sunt monitorizate "atent" în această perioadă. "Din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc - nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună. Acum încep să apară deşi", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 

Primele informaţiile legate de apariţia unor cazuri de infectare cu COVID-19 în şcolile din Capitală au apărut, astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii. Vorbim despre un elev de la Şcoala "Sfântul Andrei" din Sectorul 6. Ulterior, alţi trei elevi şi un profesor, toţi de la şcoli din sectorul 4 al Capitalei, au fost testaţi pozitiv COVID.

 

Lucrurile nu stau deloc bine nici în ţară. Din contră, astăzi au fost anunţate şi primele cazuri de infectare cu noul coronavirus la un elev şi un profesor de la unităţi de învăţământ din judeţul Dolj.

 

Nu mai departe de ziua de ieri, 11 elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19, iar pentru alţi patru elevi rezultatele au fost incerte. Elevii au fost testaţi duminică, 7 februarie, atunci când s-au întros la unitatea de învăţământ pentru a începe cursurile Semestrului II al anului şcolar 2020-2021, iar rezultatele testelor au venit luni seara.

 

 

 

 

 

Sursa: www.realitatea.net