Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT Timişoara au făcut zece percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări conduse de o femeie, care l-a înşelat pe un cetăţean Italian cu peste 600.000 de euro.

 

 Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Inspectoratului de Poliie al judeţului Timiş, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut zece percheziţii la o grupare format din şase persoane, care ar fi înşelat un cetăţean italian cu peste 600.000 de euro, scrie Realitatea de Timiş

 

Cei şase sunt bănuiţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals.

 

”Din cercetări a reieşit că, la sfârşitul anului 2015, când se afla în Italia, o femeie ar fi cunoscut un cetăţean italian, cu disponibilităţi financiare ridicate, fiind interesat să investească, în scopul obţinerii de profit. Astfel, aceasta i-ar fi prezentat oportunitatea de a face investiţii financiare în România, cei doi păstrând legătura şi după întoarcerea acesteia în România. Pentru a putea profita de naivitatea victimei şi pentru a o determina să vireze sume semnificative de bani, femeia, împreună cu concubinul său, ar fi luat iniţiativa constituirii unui grup infracţional, în care ar fi cooptat alte patru femei”, se arată în comunicat.

 

Potrivit sursei citate, suspectii ar fi inventat o serie de situaţii şi fapte mincinoase, prezentate victimei ca fiind reale, scop în care ar fi conceput şi folosit mai multe documente falsificate, care să-i întărească convingerea referitor la realitatea demersurilor imobiliare pe care intenţionau să i le propună, doar în scop de fraudare.

 

Sursa : Realitatea.net